085-8000323

Kraamzorg

Zorg voor moeder, baby en gezin tijdens de kraamperiode

De eerste dagen na een bevalling zijn heel belangrijk voor een goede en veilige start van jouw baby. Afhankelijk van de situatie en de tijdens de intake geïndiceerde uren volgens het LIP ( Landelijke Indicatie Protocol) bieden onze kraamverzorgenden 8-10 dagen zorg aan jou en je pasgeboren baby. Tussen 07.00 en 22.00 uur kan je jullie thuiskomst bij ons melden. Afhankelijk van het tijdstip van thuiskomst komt er nog dezelfde dag en anders de volgende dag een kraamverzorgende bij jou thuis.

 

De basistaken van de kraamverzorgende zijn:

  • Verzorging en controle van de kraamvrouw;
  • Verzorging en controle van de baby;
  • Voorlichting en instructie bij de zorg voor de baby;
  • Observeren, signaleren en rapporteren in het kraamdossier;
  • Waarborgen van de hygiëne;
  • Verzorgen van basis huishoudelijke taken;
  • Waarborgen van rust in het gezin.

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat je iedere dag dezelfde vertrouwde kraamverzorgende krijgt. Mocht dat niet lukken, dan zorgen we dat er maximaal twee kraamverzorgenden bij jou thuiskomen.
Bij een thuisbevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundige en ondersteunt ze jou en jouw partner bij de bevalling. Voor assistentie bij de thuisbevalling zijn wij 24/7 bereikbaar. Direct na de bevalling verzorgt de kraamverzorgende jou en de baby.
Na de bevalling worden de zorguren vastgesteld. Bij een poliklinische bevalling is, indien nodig, opstartzorg na 18.00u mogelijk.

Indien er extra zorg nodig is, zal de verloskundige hiervoor een medische indicatie geven. De kraamverzorgende zal dan wat langer bij jou in huis zijn om de zorg te geven. Klik hier om te weten wat je van de kraamverzorgende kan verwachten.

Wil je weten wat Kraamzorg Sara voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Wij helpen je graag!

Voor meer informatie en voor al jouw vragen kan je contact met ons opnemen.